İzleyiciler

13 Eylül 2007 Perşembe

PEMBE İNCİ


MALZEMELER:
Pandispanya kek malzemeleri :
  • 7 tane yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç malzemeleri:

  • 1 paket çilekli pişirmeden sadece çırpılarak yapılan pudinglerden
  • üzerindeki tarife göre süt
  • çilek ve vişne arzuya göre

dışını süslemek için:


  • 1 paket kremşanti
  • 1 bardak süt
  • Gümüş ve pembe inciler ve pembe damla çikolata


YAPILIŞI:


Kekimizi yapmak için yumurtalarımızı köpürtelim şekerimizi koyup köpürtmeye devam edelim.U n,kabartma tozu ve vanilyayı döküp çırpalım.Yuvarlak düz kelepçeli kalıba döküp 160-170 derecede pişirelim.P iştikten sonra hafif ılınınca arasından ikiye bölelim.

İçinin kreması için de hazır çilekli pudingin üzerindeki tarife göre yarım bardak eksik süt döküp çırpalım.Kekin içine kremamızdan bir miktar dökelim daha sonra çilek ve vişnelerimizi dizelim yeniden kremamızdan döküp kekin diğer yarısını üzerine kapatalım. Arzu eden Prenses Pasta da olduğu gibi bombeli istenirse oradaki yöntemden faydalanalabilir.

Üzerine kremşantimizi sütle köpürtüp1saat buzdolabımızda beklettikten sonra yeniden şöyle bir karıştırıp birazına kırmızı gıda boyası ilave edip pembe renk elde edip onunla kekimizin üzerini kaplayalım, geriye kalan beyaz kremayla ise istediğimiz şekilde süsleyelim, incilerimizi yerleştirmeyi unutmayalım. Buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirilen pastalar çok güzel oluyor. Afiyet olsun..





2 yorum:

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

pasta çok iştah açıcı görünüyor. ama ramazana girdik ya olmazki ya
canım çekti ya

pastalarım ve kuzucuklarım dedi ki...

yazarken benim bile canım çekti..

ZÜLALİM

Lilypie Kids Birthday tickers

FURKANCIK

Lilypie 2nd Birthday Ticker