İzleyiciler

24 Temmuz 2007 Salı


Uzun süredir yaptığım tariflerin resimleri birikti fakat bir türlü yayınlayamadım.Sebebi belli benim tatlı bücürükler. Aslında Zülalimin bana zahmeti olmuyor aksine yardımı çok dokunuyor. Furkanım da daha 8. ayında eh biraz vakit gerektiriyor. Bende vakit buldukça yorumlara bakıp kapatmak zorunda kalıyorum.
Bu kakaolu toplardan daha önce de yapmıştım tek farkları üzerindeki süsleri, tarifleri aynı. Aslında ben bu tarifi portakalağacından almıştım. Çok beğendim ve sürekli yapıyorum.
SÜSLÜ KAKAOLU TOPLAR
MALZEMELER:
1.5 PAKET BİSKÜVİ
2 KAŞIK KAKAO
YARIM MARGARİN YADA TEREYAĞI
1 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU
2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN EVDEKİ MALZEMELERDEN NE ÇIKARSA
TARİFTE HİNDİSTAN CEVİZİ YAZIYORDU.
YAPILIŞI:
BİSKÜVİLERİ ROBOTTA ÖĞÜTÜP DİĞER MALZEMELERİ DE ÜZERİNE İLAVE EDİP YOĞURALIM. KÜÇÜK TOPLAR HAZIRLAYIP HİNDİSTAN CEVİZİNE BULUYORUZ. BİR SAAT BUZDOLABINDA DURUNCA ÇOK GÜZEL OLUYORLAR. AFİYET OLSUN..

4 Temmuz 2007 Çarşamba



Enson yaptığım muffinlerin resimlerini yayınlıyorum.

Kakaolu Muffinler

Gereken malzemeler;

2 tane yumurta

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı yoğurt

yarım paket tereyağı yada margarin (eritilip soğutulmuş olmalı)

yarım paket kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağının üstündenden bir parmak az un

İçine damla çikolata

Üstüne file fındık ve vişne

Yapımı;

Yumurtarı mikserle köpürtelim, şekerini de ilave edip köpürtmeye devam edelim, yoğurt ve yağı da ilave edip karıştıralım kalan diğer malzemeler un, kabartma tozu, vanilya yı da ilave edelim yeniden karıştıralım arkasından damla çikolataları ilave edelim.

Muffin kalıplarını tepsiye dizelim içine 1 çorba kaşığı kek hamurundan koyalım, üzerini file fındıkla süsleyelim(Ben hamurun bir kısmına da vişneli yaptım her kekin üzerine bir tane vişne koydum).150 derecede önceden ısıttığımız fırınımızda keklerimizi pişirelim. Keklerimiz küçük olduğu için kısa sürede pişiyorlar.Afiyet Olsun..

ZÜLALİM

Lilypie Kids Birthday tickers

FURKANCIK

Lilypie 2nd Birthday Ticker